Ontdek de geheimen van ons heerlijke eiland!

Terschelling? Dat is het licht van de Brandaris, de saamhorigheid van Oerol en de eindeloze zandstranden achter de duinen. Absoluut, maar het zal u niet verbazen dat ons Waddeneiland nog veel meer moois te bieden heeft. De parel van de Waddenzee, zoals Terschelling ook wordt genoemd, is een ideale bestemming voor een kort of lang verblijf voor iedereen die van natuur, ontspanning, cultuur en gezelligheid houdt.

Verblijft u in een van onze comfortabele appartementen, dan is West-Terschelling uw uitvalsbasis. Nadat de veerboot u vanuit Harlingen over de Waddenzee heeft vervoerd, arriveert u in maximaal vijf wandelminuten bij uw appartement. Fijne terrassen en restaurants zijn altijd in de buurt in West-Schylge dat met ruim 3.000 inwoners het grootste dorp van het eiland is. De vuurtoren Brandaris, die al sinds 1594 over Terschelling waakt, torent overal boven de typische eilanderhuizen uit. Wist u trouwens dat de Brandaris ook dienst doet als trouwlocatie? In West mag u zeker een bezoek aan Museum ’t Behouden Huys niet overslaan. Hier valt van alles te leren over de geschiedenis, cultuur, zeevaart en het leven van de beroemdste Terschellinger: ontdekkingsreiziger Willem Barentsz.

Terschelling is het middelste eiland van de vijf bewoonde Nederlandse Waddeneilanden, heeft zo’n 5.000 inwoners, een lengte van 30 kilometer en een gemiddelde breedte van 3,5 kilometer. Het eiland bestaat uit 80 procent uit natuurgebied en telt vijf dorpen die verbonden zijn door 70 kilometer aan fietspaden en 250 kilometer aan wandel- en onverharde paden. Een waar paradijs voor wandelaars en fietsers dus, hoewel ook de auto is toegestaan.

Oorsprong

Terschelling is in de vroege Middeleeuwen ontstaan nadat de zandplaat De Schelling samen ging met het oostelijker gelegen eiland Wexalia. De oudste bewoningsresten dateren van rond 850 op de duingronden, verhogingen en terpen in de kwelders. Dit is nog te zien in dorpen als Midsland en Formerum die op verhoogde delen van het omringende poldergebied zijn gebouwd.

Natuur

De natuur op Terschelling is oneindig mooi en afwisselend. Stranden, duinen, bossen, kwelders, polders, wadden en niet te vergeten het prachtige natuurreservaat De Boschplaat in het oostelijke deel van het eiland. Hier vindt u een divers palet aan vegetatie en vele vogelsoorten die er hun  broedplaats hebben gevonden. En natuurlijk zonnende zeehonden.

Cultuur

Sinds 1981 ontmoeten cultuurliefhebbers elkaar in de maand juni op het jaarlijkse theaterfestival Oerol dat in de loop der jaren nationale bekendheid heeft gekregen. Bijna wekelijks worden er meerdere muziek- en cultuurevenementen georganiseerd. Voor jong en oud, en altijd met respect voor de natuur.

Sportief

Met zoveel water om ons heen kan het niet anders dat de watersport een grote rol speelt op en rond Terschelling. Surfen, blokarten, brandingkanoën, powerkiten; waaghalzen hoeven zich geen seconde te vervelen. Ook op het land is er van alles te doen op sportief vlak, zoals golfen en paardrijden. En wandelen kan elk moment van de dag of tijdens het bekende wandelevenement Fjoertoer in april.

Wat valt er nog meer te beleven? Raadpleeg de actuele kalender van VVV-Terschelling

Vakantiehuis Terschelling - omgeving
Vakantiehuis Terschelling - drenkelingenhuisje
Vakantiehuis Terschelling - omgeving

Bel ons om te reserveren

Wij zijn vanaf 17.00 uur bereikbaar.

Telefonisch reserveren

Bel 0517 – 785110 (na 17.00 uur)

Mail ons

Mail ons voor uw reservering, uw vraag of opmerking

We beantwoorden z.s.m.

Email info@vakantiehuis-terschelling.nl

NEEM VANDAAG CONTACT OP MET ONS

RESERVEER UW APPARTEMENT