Algemene voorwaarden en annuleren per 1-11-2020

Prijzen

De huurprijs zoals vermeld op de website is inclusief toeristenbelasting, en schoonmaakkosten, Bij een eerste keer reserveren vragen we een borgsom.  Voor een hond rekenen wij een toeslag per hond. Linnen is niet inclusief, dit kunt u huren of zelf meenemen. Details ontvangt u bij de bevestiging van u reservering.

Reservering

Op onze website kunt u via het contactformulier een aanvraag voor een reservering indienen. Na goedkeuring van de gevraagde periode ontvangt u een mail waar verdere gegevens gevraagd worden om de bevestiging op te kunnen stellen indien u een eerste keer huurt bij ons.
Om fouten te voorkomen ontvangen wij bij voorkeur uw reservering via dit formulier. Een overeenkomst kan slechts worden aangegaan door een huurder die 23 jaar of ouder is.

Reserveringsbevestiging

U ontvangt schriftelijk de bevestiging per mail van uw reservering inclusief betalingsgegevens en informatie over het appartement. Nadat wij u de bevestiging van de gevraagde data hebben bevestigd is de boeking definitief. De eerste betaling is 30% van de huursom binnen 14 dagen, de tweede betaling is uiterlijk 6 weken voor aankomst. Zodra de data van uw reservering door ons is bevestigd is hij onherroepelijk bindend voor de huurder. Een herroepingsrecht (de zogeheten afkoelperiode) zoals bedoeld in het Burgerlijk Wetboek is niet van toepassing op diensten betreffende de huur van accommodatie. Wanneer de verhuurder niet tijdig de (aan)betalingen heeft ontvangen, is hij gerechtigd de overeenkomst te ontbinden (te annuleren) en de huurder aansprakelijk te stellen voor de annuleringskosten. De annuleringskosten worden verrekend met de reeds betaalde bedragen.

 Huisdieren

Huisdieren zijn welkom. Er wordt een toeslag per hond berekend. De hoogte van de toeslag is vermeld op de appartement pagina bij de beschrijving.

Roken

Roken is in de vakantiewoning niet toegestaan.

Waarborgsom

Wij hanteren, bij een eerste keer reserveren, een borg die berekend wordt samen met het laatste gedeelte van de huur. Na controle en schoonmaak van de woning ontvangt u deze, minus eventuele geconstateerde schade en/of extra schoonmaakkosten, binnen 14 dagen na vertrek retour op uw bankrekening. In de bijlage die wordt meegezonden met de bevestigingsmail vindt u een ‘check voor vertrek’, waarin staat vermeld wat er van u wordt verwacht alvorens de accommodatie te verlaten. Indien huurder de accommodatie niet correct achterlaat, kunnen door verhuurder extra kosten in rekening worden gebracht. De hoogte van de borg staat vermeld in de beschrijving op de appartement pagina van uw keuze.

Aankomst en vertrek

Aankomst: vanaf 14.00 uur.
Vertrek: uiterlijk voor 10.00 uur.

Bewoning

Verblijf van meer personen dan op de reservering overeengekomen, is nadrukkelijk niet toegestaan zonder onze toestemming. Meer personen dan het aantal bedden in een appartement is niet toegestaan. is  Onderverhuur aan derden is niet toegestaan.

Aansprakelijkheid

Helaas is het voor ons niet mogelijk enige aansprakelijkheid te aanvaarden voor berokkend aan gasten door welke oorzaak dan ook. Verhuurder is niet aansprakelijk voor:
● Diefstal, verduistering, schade – van welke aard ook – tijdens of ten
gevolge van een verblijf in een door hem verhuurde accommodatie;
● Het onklaar geraken/buiten werking stellen van technische apparatuur;
● Door derden veroorzaakt ongemak of overlast;
● Als zodanig herkenbare fouten en vergissingen op de website.

 

Annuleringsvoorwaarden

Helaas weten wij uit ervaring dat er nogal wat situaties bestaan waarbij je genoodzaakt bent de vakantie te annuleren of vroegtijdig af te breken.

Het advies is om een annuleringsverzekering af te sluiten zodat u voor dit soort situaties goed verzekerd bent. Dit kan niet bij ons maar wel via uw eigen verzekering.

Wij  hanteren de volgende voorwaarden.

  • bij annulering tot 42 dagen vóór de dag van aankomst: 30% van de huursom;
  • bij annulering vanaf de 42ste dag (inclusief) tot de 28ste dag vóór de dag van aankomst: 60% van de huursom;
  • bij annulering vanaf de 28ste dag (inclusief) tot voor 1 dag van aankomst: 90% van de huursom;
  • bij annulering op de dag van aankomst of later en no-show: de volle huursom.

U kunt uw boeking wel overdragen aan een ander. Die ander komt dan in uw plaats.
Daarvoor gelden de volgende voorwaarden:

  • De ander voldoet aan alle aan de overeenkomst verbonden voorwaarden, waaronder de betalingsverplichtingen;
  • Het verzoek dient u 7 dagen voorafgaand aan aankomst in, zodat alle formaliteiten nog in orde kunnen worden gemaakt.

Als de geannuleerde periode opnieuw verhuurd kan worden verrekenen we dit met u.

Voor het annuleren en of overdragen van uw reservering aan anderen of bij opnieuw verhuren brengen we €35,- administratiekosten in rekening.

Indien door de overheid of door Veiligheidsregio Fryslân wordt besloten dat er vanwege corona maatregelen geen toerisme naar het eiland
mogelijk is, wordt er kosteloos verplaatst naar een later tijdstip.